Σε βλέπω...

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

My twit pic

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Μη μαδάς τη μαργαρίτα: Αριστερή λιτότητα για insiders και outsiders

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ή του ΟΠΑΔ είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τις εξετάσεις που κάνουν στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων μας και μετά να διεκδικούν το 80% από τα ταμεία τους, με πολύ κόπο. Αντίθετα οι ασφαλισμένοι δημοσιογράφοι, γιατροί, νομικοί, υπάλληλοι ΟΤΕ, ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ, δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα.

Αν όμως ο φαρμακοποιός θέλει να διατηρήσει το κέρδος του 35% επί της λιανικής τιμής του κάθε φάρμακου που πουλάει στο ΙΚΑ, πως θα μπορεί ο εργάτης να απολαμβάνει της δωρεάν περίθαλψης από το ήδη φτωχό του ταμείο; Αν οι έχοντες και κατέχοντες δεν θέλουν να πληρώσουν αυξημένους φόρους από που θα βρει το κράτος τους αναγκαίους πόρους για να πληρώσει το επίδομα ανεργ

Μη μαδάς τη μαργαρίτα: Αριστερή λιτότητα για insiders και outsiders: "Ένα οδοιπορικό στη λιτότητα που μπορεί να είναι δίκαιη, οικολογική και αναπτυξιακή για τα δικά μας μέτρα. Μπορεί να είναι αριστερή λι..."

1 σχόλιο:

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Φίλε μου Κωνσταντίνε διάβασα όλο το κείμενο. Είναι ψύχραιμο , ήπιο μέσα στις ανατροπές που θέλει να φέρει, απίστευτα υπομονετικό στην προσπάθειά του να επαναφέρει την αριστερά στα σύγκαλά της.
Όμως: Πιστεύω ότι χρειάζεται ένας ακόμα πιο ρηξικέλευθος λόγος, μια ακόμα πιο ""επανστατική σκέψη""που να γκρεμίζει τους μουχλιασμένους ιδεολογικούς τοίχους, και αγκυλώσεις, τις συναισθηματικές εξαρτήσεις από "όρους" "τσιτάτα" και ιδεολογικα συνθήματα που οξειδώθηκαν μέσα στο χρόνο και έτσι έγιναν γραφικά εξ αιτίας της παλαιότητας τους και της ανεπίστρεπτης χρησιμότητάς τους μέσα στο χρόνο. Χρειάζεται ένας νέος λόγος, που να είναι τόσο πειστικός ώστε να αναδύεται αυτοδίκαια οργισμένος μέσα από την πηγή της σκέψης του. Με πυξίδα σκέψης 2 βασικές αξίες: Την παραγωγή σε όλα τα επίπεδα και τη ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ μέσω των θεσμών και των μηχανισμών της δικαστικής εξουσίας.