Google+ Followers

Σε βλέπω...

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

My twit pic

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2007

ΕΚΛΟΓΕΣ . ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ;


Σε τρεις βδομάδες έχουμε Εκλογές.

Ολοι γράφουν κάτι γι αυτό.

Πρέπει να κάνω κι εγώ το ίδιο;

Πρέπει.

Πρέπει η επόμενη Βουλή να έχει τον Μάνο και τον Δήμου, που όμως δεν είναι υποψήφιοι…

Πρέπει να έχει τον Ανδρουλάκη, την Δαμανάκη ,τον Μπίστη ,τον Παπαγιαννάκη και τον Βούγια , που πιθανά θα τους έχει.

Πρέπει να έχει Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και αυτός πρέπει να μη μας διαψεύσει.

Πρέπει να απομονωθεί πολιτικά και ιδεολογικά ο καρατζαφερισμός του Παπαθεμελή, ο παπαθεμελισμός του Καρτζαφέρη και ο ευσεβισμός του Καραμανλή.

Βλέπω τον τελευταίο να μιλάει και τρομάζω γιατί δείχνει να πιστεύει αυτά που λέει. Ελπίζω ότι δεν είναι αφελής… απλά ένας υποκριτής που πειστικά πλασάρει το προϊόν που πουλάει.

Το ερώτημα είναι αν θα ξαναγοράσουν όσοι του έδωσαν την πρωθυπουργία το 2004…

Εύχομαι στο Γιώργο καλή δύναμη και να κάνει πράξη τις θέσεις του για τα ναρκωτικά , τον διαχωρισμό κράτους κι εκκλησίας ,τους νέους, τους μετανάστες, την οικολογία, την ανεργία, την ακρίβεια και την ανακατανομή βαρών. Την πραγματική μεταρρύθμιση στο κράτος, στην οικονομία και στους θεσμούς, που πλήττονται από αστυνομικές και δικαστικές εκτροπές. Κόλλιες και Θεοφιλογιαννάκοι δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του 2008.

Αν πίστευα στον καλό Θεό θα έκανα μια προσευχή να δώσει λύσεις για τον δύσμοιρο αυτόν τόπο. Θυμάμαι βέβαια και τα παιχνίδια των επί της γης εκπροσώπων του και τον ευχαριστώ που με έκανε άθεο.

Είναι αυτά που λέω εγώ και μερικοί άλλοι αιρετικά και μειοψηφικά;

Η αλήθεια είναι ότι μοιάζουμε με τους πρώτους Χριστιανούς. .Λίγοι, σκόρπιοι και καταδιωκόμενοι από το τρίπτυχο Πατρίς- Θρησκεία- Παραδόσεις. Σοβαρό προφορικό ή γραπτό διάλογο με τους οπαδούς του τρίπτυχου , δεν μπορείς να κάνεις!

Λυπάμαι που το λέω αλλά μόνο με ειρωνεία, ευφυολογήματα και με σάτιρα αντιμετωπίζονται.

Αντε και με κανένα μανιφέστο ,να φωνάξεις κι εσύ την επιστημονική σου αλήθεια και ' ο έχων ώτα ακούει ακουέτω'.

Αντε και να κάνεις κανέναν στο τέλος να μιλήσει για συμβολισμούς και αλληγορίες των ιερών κειμένων.

Θα θυμάστε πριν από λίγους μήνες σε μια τηλεοπτική συζήτηση για το 'άγιο φως' πως ξεφτιλίστηκε ένας επιστήμονας θέλοντας να αναπαραστήσει ον κάμερα την απάτη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων!!! Εδώ το κράτος παίρνει μέρος στη φάρσα αποδίδοντας τιμές στη φλόγα!!!!

Στο κάτω -κάτω της γραφής ας πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη κι ότι ο ήλιος γυρίζει γύρω από τη γή. Το πρόβλημα με τους φανατικούς και το ιερατείο είναι η εμπλοκή στις κρατικές υποθέσεις και η ιδεολογική τρομοκρατία που ασκούν με θεσμικό μανδύα. Τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης τα ζούμε καθημερινά σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα.

Τελικά να δεχτώ ως φυσιολογική κατάσταση - στη δύσκολη και πεπερασμένη ζωή που ζούμε- ο καθένας να προστρέχει σε μια υπερφυσική οντότητα για να λύσει τα προβλήματά του ,να πάρει κουράγιο, να ερμηνεύσει τον κόσμο και να εξασφαλίσει την αθανασία του.

Ολοι έχουν και το συνταγματικό δικαίωμα να λατρεύουν το θεό τους. Ακόμα και ο επιστήμονας μπορεί να πιστεύει... Η επιστήμη όμως τι σχέση έχει με την θρησκεία; Κι εμείς οι λιγοι περίεργοι αλλά και η ανυποψίαστη πλειοψηφία και ιδιαίτερα τα παιδιά, τι χρωστάνε να υφίστανται περιτομές, κλειτοριδεκτομές, γονυκλισίες και κατήχηση; Πολλά είπα. Θα ξαναγράψω ... τα Χριστούγεννα . Καλό βόλι.

Επιτέλους τέλος.

Κωνσταντίνος.

Δημοσίευση σχολίου