Σε βλέπω...

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

My twit pic

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

The Greek Crisis: Κομβόι η Ελλάς

The Greek Crisis: Κομβόι η Ελλάς: "του Γιώργου Παγουλάτου Καθημερινή 3 Απριλίου 2011 Η διαδρομή είναι εφιαλτική, ο δρόμος σπαρμένος με δυσκολίες. Μακρύς, ανηφορικός και απόκρημνος, με λακκούβες και χαντάκια να χάσκουν, με νάρκες ξεχασμένες από την εποχή της αμεριμνησίας να απειλούν να τινάξουν στον αέρα όποιον ανυποψίαστο τις πατήσει.

Το ατέλειωτο ετερόκλητο κομβόι ανεβαίνει αργά και βασανιστικά. Μια θορυβώδης σειρά από εκατομμύρια οχήματα κάθε είδους, πολυτελή και υβριδικά, οικογενειακά, σαραβαλάκια και φορτηγά, μηχανές, ποδήλατα και αμέτρητους ασθμαίνοντες πεζούς. Κάποιοι αναπηδούν βίαια στις λακκούβες, κάποιοι γκρεμίζονται στο κενό, αλλά οι υπόλοιποι πρέπει να συνεχίσουν. Η μοίρα τους είναι κοινή. Ή θα τερματίσουν ή θα μείνουν εγκλωβισμένοι εκεί στην έρημη γη του πουθενά.

Το κομβόι οδηγούν τα κυβερνητικά οχήματα. Δυσκίνητο και με προβλήματα συντονισμού, το κυβερνητικό μπλοκ ξέρει την κατεύθυνση, αλλά δυσκολεύεται να οδηγήσει αποτελεσματικά. Κοντοστέκεται, διστάζει και προκαλεί σύγχυση. Κάποια έχουν αποκτήσει φτερά μετά από ένα καλό σέρβις. Αλλα δεν έχουν ξεφορτώσει περιττές πολυτέλειες, φορείς και παρατρεχάμενους, σέρνονται υπέρβαρα, σπαταλώντας καύσιμα και δυσχεραίνοντας την πορεία.

Πίσω δεξιά, η ομάδα οχημάτων της μείζονος αντιπολίτευσης δεν πολυσκοτίζονται για τη διαδρομή, ονειρεύονται την ώρα να μπουν οι ίδιοι μπροστά. Κατηγορούν το κυβερνητικό μπλοκ για τον κακοτράχαλο δρόμο. «Δεν βγαίνει η διαδρομή», προφητεύουν διαρκώς, όμως ο δικός τους εναλλακτικός οδικός χάρτης είναι πρόχειρος με κάτι ζωγραφισμένα σκιτσάκια.

Πιο πέρα, το αριστερό μπλοκ...συνέχεια

2 σχόλια:

Konstantinos Floridis είπε...

Σε συνδυασμό με αυτό http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=6320
ίσως κάποιοι συνειδητοποιήσουν ότι τίποτε δεν μπορεί να είναι όπως πριν!

Filiki Etaireia blog είπε...

Κωνσταντινε .Δυστυχως αυτες οι φωνες του Νεο-διαφωτισμου ειναι παρα-πολυ λιγες,μπροστα στην μαζικη παρανοια του Νεοοθωμανισμου των Πολιτικων απο την Δεξια του Καρατζαφερη και του Σαμαρα,εως και την Αριστερα,τους αυτοδιοικητικους κοτσαμπασηδες και την συνδικαλιστικη <> με τα αρματωλικια.Μαζι τους και η πλειοψηφια των Νεοελληνων Νεοοθωμανων.Δεν βλεπετε,οτι ακομα και ο Σαμαρας που υποτιθεται οτι εκπροσωπει το κομμα που υποτιθεται εβαλε την Ελλαδα στην Ευρωπη,εχει ΠΙΑΣΕΙ ΤΑ ΚΑΡΑΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ,επεσε στα ποδια του Ψωμιαδη.
Για τον Καρατζαφερη δεν μιλαω ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,οσο αφορα την αριστερα ειναι καταστροφικη και καθηλωμενη στην περιοδο του 19ου αιωνα.
Ενας η, δυο η τρεις κουκοι δεν θα φερουν την ανοιξη.
Ο Νεοοθωμανισμος μπροστα στον Νεοδιαφωτισμο αποτελει συντριπτικη πλειοψηφια,πανω απο 85%.
Το εχω πει και θα το επαναλαβω και θα γινω κουραστικος.
ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ,αλλα.ουτε και τωρα θα γινει κατι καλο για τον τοπο,διοτι οι δυναμεις της Νεο-οθωμανιας ειναι κυριαρχες.
Για να συντριβουν αυτες οι δυναμεις,πρεπει να υποστει συντριπτικη καταστροφη ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ.Αυτη η ιδια η κοινωνια.
Δυστυχως ομως μαζι θα συντριβουν και πολλοι ,παρα πολλοι ανθρωποι,αλλα εδω που τα ,λεμε,ας προσεχαν ας προσεχαμε,αφου και σε αυτην την ευκαιρια γυριζουμε την πλατη,και παμε στην συντριπτικη μας πλειοψηφια με τον πολιτικο και συνδικαλιστικο Νεοοθωμανισμο.
Αυτη η χωρα για να αλλαξει πρωτα θα περασει μεσα απο ενα σοκ καταστροφης.
Τοτε πια σοκαρισμενη θα πεταξει αυτοματα απο πανω της τον Νεοοθωμανισμο,και θα δεχθει τις αλλαγες που θα την κανουν ευρωπαικο κρατος.
Αλλαγες με την σημερινη ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
Αλλαγες γινονται μονο,αφου εχει προηγηθει μια μακροχρονια προσπαθεια εθνικου-πολιτικου και πολιτιστικου διαφωτισμου,(Κοραης),η σε καθε αλλη περιπτωση,γινονται αμεσα και αποτομα,υστερα απο ενα ΙΣΧΥΡΟ ΣΟΚ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...και δυστυχως αυτο εχει δειξει ΠΑΝΤΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

Επαναλαμβανω οτι,δεν ξερετε ΠΟΣΟ ΘΑ ΧΑΡΩ εαν διαψευστω σε ολα οσα εδω και καιρο γραφω και λεω.