Σε βλέπω...

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

My twit pic

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΩΤΗ....

Έκλεψα τον πυρήνα του άρθρου του Φώτη Γεωργελέ, από την τελευταία Athens Voice http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/304/edito-304
και τον αναρτώ εδώ.
" Γιατί τίποτα δεν γίνεται σωστά για να αποφύγουμε την πτώχευση. Οι εφορίες δεν μαζεύουν τους φόρους, οι συγχωνεύσεις των φορέων και των οργανισμών δεν προχωράνε, το δημόσιο δεν έχει μπει σε επαναλειτουργία. Οι νοσοκομειακές δαπάνες δεν ελέγχονται, έχουν γίνει ανεξέλεγκτες. Τα κλειστά επαγγέλματα δεν ανοίγουν για να πέσουν οι τιμές, η άρση του καμποτάζ δεν προχωράει, τα ελληνικά λιμάνια διαγράφονται από το διεθνή τουρισμό, η λαθρεμπορία καυσίμων δεν αντιμετωπίζεται. Μόνο από μια τελευταία περίπτωση λαθρεμπορίας υπολογίστηκαν οι κρατικές ζημιές σε 100 εκατομμύρια ευρώ.

Επειδή τίποτα από τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν δεν προχωράει, μειώνονται κάθε μέρα από λίγο οι μισθοί και οι συντάξεις. Η τρόικα, αυτός ο «εχθρός», στην τελευταία της επίσκεψη είπε: «Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό, να κόβετε από τους μισθούς για να πληρώνετε υπερτιμολογήσεις για φάρμακα και προμήθειες στα νοσοκομεία». Αυτό όμως το κρύβουν όλοι. Σε μάχη με το ΔΝΤ, αγωνιστές εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο πιο δυνατά φωνάζουν και θρηνούν τόσο πιο πολύ προσπαθούν να αποφύγουν κάθε μεταρρύθμιση, να περάσουν το λογαριασμό στους μισθούς και τις συντάξεις. Και αφού ο άρτος χάνεται για να σωθούν τα δικά τους προνόμια, προσφέρουν άφθονο θέαμα: Περάστε κόσμε, σήμερα στο δελτίο μας άλλος ένας πρώην υπουργ......"

4 σχόλια:

Οδυσσεας είπε...

Poly oraia anartisi, dn ixera oti eixate blog.

elpida είπε...

Αγαπητέ γατοπόντικα,
με θλίψη τα ξανασκέπτομαι..απελπίζομαι...αλλά θέλω να αισιοδοξώ.Περιμένω,ας δώσουμε λίγο χρόνο.

Konstantinos Floridis είπε...

Ναι Ελπίδα,να δώσουμε λίγο χρόνο,αλλά πρέπει να αρχίσει η δουλειά των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και να δοθεί μια αίσθηση κοινωνικής δικαιοσύνης,αποτελεσματικότητας και απόδοσης των μέτρων και μιας αισιόδοξης προοπτικής για το μέλλον. Όλοι ξέρουμε πια τι πρέπει να γίνει και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ...το Νοέμβρη θα είναι αργά!
Οδυσσέα περιμένω ιδέες...

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ πως τον παρόν πολιτικό καθεστώς δεν είναι ικανό για να βοηθήσει την χώρα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να βγει απο την λεγόμενη "οικονομική κρίση". Δυστυχώς ο σοσιαλισμός αμαυρώνεται από τον Γιωργάκη και τους συνεργάτες του.
Καλημέρα σας,
Ένας περαστικός